Δραστηριότητες

Βασίλειος Καλογιάννης
Στούντιος & Κατοικίες


 

Δραστηριότητες

Η Αλόννησος προσφέρεται για ένα πλήθος από δραστηριότητες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε είτε στις μαγευτικές παραλίες και θάλασσες του νησιού, είτε στο κυρίως νησί.

Από δραστηριότητες πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέχρι αθλητικές που στόχο έχουν την διασκέδασή σας αλλά και την καλύτερη γνωριμία με το νησί.

 

Καταδύσεις και Snorkeling

 

Το γαλαζοπράσινο της θάλασσας σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το θαυμαστό κόσμο του βυθού της Αλοννήσου. Η Αλόννησος δημοφιλής πλέον στον καταδυτικό τουρισμό διαθέτει καταδυτικά κέντρα για να βιώσετε αυτή την αξέχαστη εμπειρία.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κατάδυση για πρώτη φορά ή ακόμα και να φτάσετε σ’ ένα μεγαλύτερο επίπεδο με πιστοποίηση.  Εξειδικευμένοι επαγγελματίες με την κατάλληλη εκπαίδευση θα σας καθοδηγήσουν στα καλύτερα καταδυτικά σημεία.

 

Θαλάσσιες εκδρομές με καραβάκι

 

Αποκομίστε εικόνες απέραντης ομορφιάς με μια ημερήσια περιήγηση στα ερημονήσια της ευρύτερης περιοχής του Θαλάσσιου Πάρκου.

 

Βόλτα με σκάφος

 

Ενοικιάστε το δικό σας σκάφος και περιηγηθείτε μόνοι σας ή με συνοδό στα νησάκια και στις παραλίες του νησιού.

 

Πεζοπορία

 

Οι ευκαιρίες για εξερεύνηση δεν εξαντλούνται, βέβαια στις παραλίες, καθώς ένα εκτενέστατο δίκτυο μονοπατιών διατρέχει το νησί ενώνοντας τους οικισμούς του με μονοπάτια μέσα από τα κατάφυτα πευκοδάση ή οδηγώντας σε απομονωμένες απάτητες παραλίες.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε το μονοπάτι προς Αγ. Αναργύρους και πεζοπορία στο Φαράγγι με συνοδό. 

 

Ψάρεμα

 

Η Αλόννησος είναι ο παράδεισος του Ψαρά. Αν είστε λάτρης αυτής της ασχολίας, μπορείτε να πάτε για ψάρεμα με κάποιο ντόπιο ή και μόνοι σας.

 

Επίσκεψη στο Μουσείο

 

Επισκεφτείτε το Μουσείο Αλοννησιώτικης Ιστορίας  στο Πατητήρι με τη μεγαλύτερη συλλογή ενάλιων αρχαιοτήτων και την ενδιαφέρουσα πτέρυγα της πειρατείας.

 

Φεστιβάλ

 

Κάθε χρόνο τον Ιούλιο λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ένα από τα πιο επιτυχημένα πλέον στην Ελλάδα, με χορευτές από όλη τη χώρα.

 

Πανηγύρι

 

Εάν βρεθείτε στην Αλόννησο το 15αύγουστο, πρέπει οπωσδήποτε να παρεβρεθείτε στο πανηγύρι στο Παλιό Χωριό (Χώρα), όπου θα γλεντήσετε με ζωντανή μουσική και θα γευτείτε την τοπική σπεσιαλιτέ μακαρόνια με γίδα κοκκινιστή.